Om oss

Om oss

Woodland Mills ble medstiftet i 2009 av Neil Bramley og Josh Malcolm for å fylle et tomrom bransjen hadde når det gjaldt høy kvalitet, rimelig skogbruksutstyr spesielt tilpasset praktiske, selvgående jordeiere med en visjon.

De er utdannede maskiningeniører, og er selv skogeiere som bor i et landbruksområde i Nord-Amerika. Neil og Josh begynte å utforme prototyper på modeller av skogbruksutstyr som svar på det dårlige utvalget av slike produkter som fantes i markedet. Det virket som om alt som fantes av god kvalitet var svært dyrt, og det som hadde en fornuftig pris hadde ikke den holdbarheten og kvaliteten som skulle til for å dekke en kresen altmuligmanns behov. Da de innså dette etter å ha vært gjennom en prosess med banebrytende design, kostnadsbesparende produksjon, og salg direkte til kunden, for på den måten fjerne påslaget med mellomledd, kunne de tilby produkter med den samme usedvanlige ytelsen og utformingen som mye mer kostbare modeller kunne, men til en pris som hobbybyggere kunne forsvare. Med disse målene for øye, begynte Neil og Josh sin jakt på å utforme skogbruksutstyret, som både skulle ha best kvalitet og være det mest verdsatte som var mulig å finne i markedet.

Som de skjæreentusiastene de er, var et mobilt sagbruk for jordeiere det første produktet de valgte å gå i gang med. Etter mange designiterasjoner og omfattende prøvinger i praksis, klarte de å realisere en prototyp som hadde en perfekt balanse av holdbarhet, bærbarhet og muligheter for presisjonsskjæring. Utstyrt med en tung maskinramme og den driftssikre Kohler-motoren, ble dette sagbruket utformet for å vare og sørge for at sagskjærerne kunne glede seg over mange år med skjæring.

Jakten på førsteklasses produksjon

Det neste hinderet var å finne en produksjonspartner som alltid kunne levere den utsøkte kvaliteten som var nødvendig for å tilfredsstille standardene til Woodland Mills, og til en kostnad som gjorde det mulig å tilby disse produktene til forbrukerne til uslåelige priser. Ved å gjøre bruk av årevis med erfaring i å hente bildeler for en stor nordamerikansk bilprodusent, begynte Neil sin verdensomspennende søken etter den perfekte produksjonspartneren. Etter omfattende vurderinger av mange potensielle leverandører, ble en produsent med tilholdssted i Kina valgt som den beste kilden til å dekke alle behovene, inkludert det aller siste på området av produksjonsutstyr, dyktig ledelse og arbeidstyrke, avanserte monteringsmetoder og strenge kvalitetssikringsprosesser. For å sikre at hver eneste enhet tilfredsstiller våre høye krav for kvalitetskontroll, er produktet montert på fabrikken for inspeksjon før det delvis demonteres for frakt. Med en nedlåst konstruksjon, og produksjonspartner på plass, begynte produksjonen av Woodland Mills’ flaggskip HM126 Sagbruk i 2010.

Etter at den første HM126 ble sluppet, har Woodland Mills fortsatt å utforme og fornye seg med et stort utvalg av skogbruksprodukter, inkludert flishuggere, tømmervinsjer, tilhengere for sagbruk, og vedprosessorer. Fordi vi hører på våre svært kreative og talentfulle kunder, har Woodland Mills kontinuerlig bestrebet seg på å forbedre våre rådende produkter og utvide utvalget for å dekke dine behov. Fordi vi har vært lojale mot vår visjon, har Woodland Mills vokst til å bli en global leder når det gjelder å tilby velkonstruert, rimelig skogbruksutstyr til praktiske jordeiere over hele Nord-Amerika, Europa, Australia, New Zealand, Asia og Afrika. Vårt ingeniørteam i Ontario, Canada er fortsatt lidenskapelig opptatt av sin søken etter å sikre at hele utvalget av skogbruksutstyr på Woodland Mills forblir av høyeste kvalitet og mest verdsatt blant skogbruksutstyr verden over.

Produsenten som skiller seg ut

Woodland Mills er klar over at det ikke er nok å konstruere usedvanlig skogbruksutstyr til utrolige priser. Det som virkelig får Woodland Mills til å skinne og som plasserer oss himmelhøyt over konkurrentene, er det fenomenale nivået som er på kunde- og teknisk støtte, som alle kundene våre kan nyte godt av. Som du ser av kundeanmeldelsene våre, gjør vi det til vår oppgave å sikre at din opplevelse med Woodland Mills blir god, fra første fase av produktsøket, til mange år etter kjøpet. Vi er der for å støtte deg på alle måter vi kan.

Vi har skogbruksutstyret for deg enten du har tømring som hobby, har noen store prosjekter i sikte eller vil tjene litt ekstra. Vi har flere anmeldelser enn noen andre i bransjen. Finn ut hvorfor så mange er ekstemt fornøyde med å ha valgt skogbruksutstyr fra Woodland Mills for å hjelpe med å utføre prosjektene sine og gjøre virkelighet av visjonene de måtte ha.

Josh Malcolm

Josh Malcolm

Josh fikk sin maskinteknikkgrad ved Universitetet i Vest-Ontario. Etter avgangseksamen begynte han på en karrierevei som kombinerte hans lidenskap for maskinteknikk med den sterke forretningssansen han ble til del i oppveksten da han jobbet for familiens detaljhandel. I fritiden liker Josh å arbeide som hobbybonde på skogsområdet sitt, og det var her ønsket om å skjære sitt eget tømmer i helgene førte til et omfattende søk etter et eget sagbruk. Da han ikke lyktes i å finne et slikt produkt, begynte han å bygge prototyper av egne sagbruksmodeller sammen med barndomsvennen Neil (perioden de holdt på med å bygge sammen, går faktisk helt tilbake til de opplevelsesrike dagene da de bygget gokarter som tiåringer). Duoen forsto snart at det fantes andre likesinnede grunneiere med samme behov, og begynte derfor å produsere disse sagbrukene i små partier for å selge dem på Craigslist/Kijiji til langt rimeligere priser enn noe annet som da var tilgjengelig på markedet. Det tok ikke lang tid før dette naboforsøket ble brennhett. Paret innså da behovet for velkonstruert, rimelig skogbruksutstyr, ideelt for jordeiere som dem selv. Med denne visjonen ble Woodland Mills partnerskap stiftet.

Når Josh ikke har på seg ingeniørhatten eller holder på med detaljhandel, er han ofte å se foran kamera. Da spiller han hovedrollen i mange av Woodland Mills’ demonstrasjonsvideoer for produkter som er tilgjengelige på firmaets nettsted og Woodland Mills’ YouTube-kanal.

Neil Bramley

Neil Bramley

Neil ble født like utenfor Toronto, Ontario i Canada, og kommer fra en entrepenørfamilie. Hans lidenskap for å skape og konstruere strekker seg tilbake til barndommen, da Neil og Josh «frankenstein-et» hjemmelagde gokarter. Hans iboende nysgjerrighet for å forstå hvordan ting fungerer, førte til at han begynte å studere maskinteknikk på Durham høyskole i Oshawa, Ontario. Det var her Neil oppdaget at DAK (dataassistert konstruksjon) var utgangspunktet for utforming i de fleste land, og var hovedgrunnen til at han begynte å arbeide som mekanisk designer. Han arbeidet for det meste for General Motors, og viet over 15 år i bilindustrien med å konstruere ulike bildeler før han gikk over i en rolle som prosjektleder. Det var her Neil begynte å arbeide med ulike leverandører over hele verden og lærte seg de beste metodene innen global produksjon.

Neil fikk stor nytte av disse praksisårene i fagområdet bedriftsintern maskinteknikk da han flyttet på seg for å bli en del av entrepenørverdenen. Barndommens sirkel ble sluttet da han begynte å skape igjen, men denne gangen var det med verdifull bransjekunnskap og erfaring i bagasjen. Han bosatte seg på landet igjen, nå med et jordstykke på 97 mål sammen med kone og to barn. Snart meldte det seg et behov for skogbruksutstyr. Ut fra disse behovene i eget liv som grunneier pekte Neils og Joshs interesser i samme retning igjen, og fortsetter å være opprinnelsen til produktideene deres. Neil vier mye av tiden sin hos Woodland Mills, der han arbeider sammen med ingeniørteamet med å sette liv i disse produktene for likesinnede grunneiere verden over.